Mijn kijk op de wereld, en een kijkje in de mijne...

donderdag 26 november 2009

Kenia, here we come!

Haai everybody!

Ik ben he-le-maal blij, ik heb vandaag gehoord dat ik naar KENIA mag! YES! Echt super gaaf!
Ik had een socialicitatie brief ingestuurd via school (met nog 50 anderen natuurlijk) om met het goede doel Edukans naar Kenia te gaan om daar als (in mijn geval dan) fotograaf verslag te doen!
Ik (en 3 anderen natuurlijk) werden gevraagd om een presentatie te houden afgelopen donderdag, en vandaag kreeg ik te horen dat ik dus naar KENIA mag om daar foto's te maken en in Nederland als een soort  ambassadeur actie te voeren voor Edukans Going Global!  Edukans zorgt ervoor dat kinderen in derde wereld landen ook onderwijs en ontwikkelingsmogelijkheden hebben, echt een GOED doel dus!
Ook organiseren ze reizen voor studenten (ja, ja, ik ga zeker niet alleen: vorig jaar waren ze met twee groepen van 30 mensen! Dat betekent heel veel nieuwe mensen ontmoeten en NIET verlegen zijn hihi) om te ontdekken dat de leefomstandigheden van andere mensen op de wereld heel anders kunnen zijn!
Ik vind het echt zo gaaf dat mijn droom nu nog eerder uitkomt dan ik dacht! Het wordt absoluut een ervaring die ik nooit meer zal vergeten! Kenia..... Dat is wel even anders dan Emmeloord!
Ik zal zeker veel tijd en energie in de voorbereiding en de acties en presentaties moeten stoppen, maar dat heb ik er allemaal voor over en het lijkt me ook echt leuk! Ik hou jullie op de hoogte en ik zal de verslagen/presentaties ook om m'n blog zetten...

Met excuses voor dit chaotische blogbericht,
Love,, Eline

dinsdag 24 november 2009

We were cuties...

Joepie! Mn nieuwe foto's zijn weer op mijn deurmat geploft en dat betekent...
TIME TO SCRAP!
Dit keer had ik veel oude, schattige foto's van vroeger ingescand en weer uitgeprint, en dankzij Sketchy Thursdays had ik weer een opstapje voor mijn layout door middel van deze schets:

Prachtige schets toch? Ik heb me er deze keer wel redelijk aan gehouden, behalve dat ik 2 grote foto's heb gebruikt ipv 3 kleine, maar ach, ik ben tevreden met het resultaat, let's see:

CUTE...


Well, I looooved to make this one, so CUTE! :-) And I would like if you would tell me what you think about this layout!
~
Nou, ik vond het suuuuper leuk om deze te maken, heel erg CUTE! :-) En ik zou het leuk vinden als je me zou vertellen wat je van deze layout vindt!

Lots of love,, Eline

zondag 22 november 2009

Gedichten :)

Haaaii sweethearts,,

Ik durf het nog niet aan om mn eigen gedichten probeersels hierop te zetten, maar ik ben wel weer samen met mn paps gaan lezen in het boekje; gevoel voor woorden, woorden voor gevoel. (mooie titel trouwens!)
Hier worden mooie, moeilijke gedichten makkelijk uitgelegd, helemaal leuk dus!

Hier vond ik een gedicht waar ik het helemaal mee eens ben, echt super mooi:
Ik heb sowieso echt heel erg iets met handen, en ik bestudeer mijn vaders handen ook wel eens, dus heel erg herkenbaar:

-Door; Edward van de Vendel (1964)-

OUDE HANDEN

Als ik oud ben wil ik oude handen
die, als op de reliefkaart
van een basisschool
hun gebergte, hun rivieren
durven tonen, -verre landen
waar ik in kan wonen.
Ervaren aderen,
vingers met verhalen.
Handen
die ergens waren;
op schouders, om een hart,
in andere handen.
Aan relings, zwaaiend,
aaiend langs de wanden
van een huis ver van hun huis.
Handen wil ik
vol geschiedenis
en aardrijkskunde:
reizigers, na vele avonturen
veilig thuis.

Mooi he? Ik vond van wel in ieder geval!
Heeeeel misschien durf ik een keer mijn gedichten erop te zetten, wie weet!

Love, Eline

dinsdag 17 november 2009

Verhaal: Het meisje en ik (4)

Hallo allemaal,

Deel 4 alweer van mijn verhaal... Begin bij deel 1, 2 en 3, je kunt die opzoeken via thema's (hiernaast) en dan op 'verhalen' klikken... Een reactie zou super zijn!

Het meisje en ik, deel 4:

Ook al was ze steeds vaker van huis, voordat ze ging slapen, kroop ze stiekem uit haar raam. Lenig dat ze was, sprong ze op mijn sterke tak en keek ze liggend naar de sterrenhemel. Ze vertelde mij zacht wat ze beleeft had die dag, wat ze leuk vond en wat niet, wat haar verdrietig had gemaakt, en wat haar blij maakte. Ze stelde al haar vragen aan mij, ook al kon ik niet antwoorden, nadat ze een tijdje naar de lucht had gestaard, leek ze zelf het antwoord al gevonden te hebben. Ik kwam zo te weten dat ze al op de ‘’grote school’’ zat, en dat de mensen daar heel anders waren. Ik kwam er achter dat ze een jongen had leren kennen die precies zoals haar was. Hij droomde ook graag, maakte zich ook zorgen om ons, en bovendien was hij, volgens haar, erg mooi. En hij was erg grappig, daar kwam ik wel achter. Een keer moest ik zo hard lachen om een van haar verhalen over hem, dat mijn takken ervan begonnen te schudden en ze er bijna uitviel. Gelukkig heb ik meer takken dan alleen die ene dicht bij het raam.
Ze vertelde op een keer dat ze ‘’verkering’’ had met de jongen, en dat ze hopeloos ‘’verliefd’’ op hem was. Geen idee wat dat betekent.

Zo gingen we samen verder, zij en ik, ik en zij, samen, wij.

Ze bleef maar groeien en haar verhalen veranderden. Maar ze bleef iedere avond me trouw bezoeken, vertelde de verhalen over ‘haar’ jongen, die ze nog steeds zo lief vond. Toen ze zei dat ze vond dat ik haar troost bood was ik apetrots. Ze zei ook een keer dat ze de jongen vertelt had dat ze met mij praatte en dat hij het helemaal niet raar vond. En ze staarde met een gelukkige blik naar mijn haarbos. En ze zei meerdere keren dat ze haar ouders niet meer kon uitstaan en dat ze het liefste weg wou. Maar dat deed ze niet, want ze wist dat ze mij niet mee zou kunnen nemen. Toch kwam er een avond dat ze haar lange armen om mijn inmiddels dikke stam sloeg en zei dat ze ‘’ op haar zelf ging wonen’’. Ik kwam er achter dat dat betekende dat ze 5 ‘dagen’ in de ‘week’ van huis weg ging om ergens ander naar de ‘grootste school’ te gaan. Maar ze bleef 2 dagen thuis, omdat ze, zoals ze zei, het anders niet uit zo houden zonder mij. Ik wiegde mijn takken, ten teken dat ik het begrepen had en dat ik het goed vond. En wonder boven wonder, dat was ook zo. Ik wist dat ze aan me zou blijven denken en dat ze me niet zou vergeten. Ik wist dat ze zodra het kon, weer thuis zou blijven om bij mij te zijn. Ik hielp haar voor de laatste keer naar binnen, en zag voor de laatste keer op een vrijdag, hoe ze haar pyjama aan deed en zich klaar maakte voor de slaap.

Ook al zag ik haar nu minder, ik was niet eenzaam. Mijn hoofd zat vol met de herinneringen, met de verhalen van en over haar. Dagen lang stond ik te dromen over hoe ze het op de grootste school zou hebben, over haar mooie hoofdje, over haar lieve uitstraling, over haar bezorgdheid, over haar grappige verhalen, over alle dingen die ze me verteld had. De enige momenten waarop ik haar mistte, was wanneer ik weer pijn in m’n knoppen en m’n begroeiing had, omdat de dagen met elkaar overhoop lagen. Normaal aaide ze dan mijn schors, m’n begroeiing, m’n halve bloemen, en fluisterde ze dat het wel goed kwam. Dat ze actie hadden gevoerd om voor ons. Dat ze weer met de veroorzakers hadden gepraat. Maar toen was ze er niet, en moest ik mezelf redden, mezelf er doorheen praten. Op die momenten wist ik weer waarom ik zo dol op haar was, waarom ik haar nodig had.

Gelukkig duurde het niet lang. Op een zaterdag, zo vroeg dat ze waarschijnlijk tegelijk met de zon uit bed gestapt was, sprong ze op m’n tak en jubelde dat ze ‘geslaagd’ was! Ze riep dat ze nu niet meer naar de grootste school hoefde en dat ze zelfs al een ‘baan’ gevonden had! Ze schaterde van het lachen toen ze zei dat ze nu ‘geld’ verdiende met het uitleggen over de verwarring die er bij ons was. Dat ze nu de hele dag door mensen kon vertellen dat wij pijn leden en wat ze er aan kunnen doen. En ik was blij. Nee, niet blij, ik was dolblij, dolgelukkig, dat ‘mijn’ kleine meisje, was uitgegroeid tot een prachtige vrouw in bloei, waarvan ik wist dat ze na de bloei veel vruchten zou krijgen. Toen kwam het mooiste nieuws… ze kwam tijdelijk weer thuis wonen, totdat ze zelf een huis gevonden had. Ik was zo gelukkig over het eerste deel dat ze weer thuis kwam, dat ik vergat dat het maar voor even zou zijn, maar ik kon mijn geluk niet op, mijn meisje was er weer!

--wordt vervolgd, sterker nog, de volgende keer komt het slot!--

Love,, Eline

Brandnew Design!

Hallo allemaal!

Waar de griep allemaal wel niet goed voor is...
terwijl ik thuis de longen uit mn lijf hoest (figuurlijk gelukkig) en ik me totaal niet lekker voel, lig ik lekker in mn bedje met de laptop op schoot en ontdek ik hoe je een compleet ander design voor je blog kan krijgen, amazing!

Ik zou het ontzettend leuk vinden om te horen wat jullie ervan vinden, plaats een berichtje hieronder alsjeblieft! Ik ga nog heel even verder (onder)zoeken naar nog meer mogelijkheden om mijn blog nog persoonlijker te maken en dan lekker slapen...

Een hoest en lots of love,,
Eline

woensdag 11 november 2009

Some more challenges...

Hi there!

Nog meer layouts voor een challenge! Dutch Dare kwam deze keer met een challenge om een layout te maken met het thema; inspiration.
So.... here's my creation:



Hope you like it! (and I hope I'll win haha)
Love and inspiration,,
Elly

maandag 9 november 2009

Challenges!

Hoi allemaal,

Ik heb allemaal geweldige challenges ontdekt! Challenges zijn uitdagingen, wedstrijden waarbij je een (scrapbook)creatie kan maken en insturen!
Challenges: If you bring some limits to your creativity, you will get better creations!

Een geweldige site die ik hier op blogger.com heb gevonden is sketchy thursdays en de sketch van deze week heeft me tot deze layout gebracht:


Ik hoop dat jullie de layout mooi vinden!
Bovendien ben ik redelijk verliefd geworden op twopeasinabucket.com! Erg leuke site vol inspiratie en... challenges...
Love,, El
ps. om de foto met de layout groter te krijgen moet je op de slideshow klikken. Reacties zijn meer dan welkom.
-
ps. if you want a bigger picture of my layout, you can click on the slideshow. Make me happy, send a comment!