Mijn kijk op de wereld, en een kijkje in de mijne...

zaterdag 22 december 2012

Repost: update November&December

Repost from www.judieeline.blogspot.com. I'm sorry it's in Dutch!



Hallo allemaal!

De tijd vliegt. Het is alweer anderhalve maand geleden dat we ons blog ge-update hebben, de tijd gaat zo snel. We proberen nog steeds een goede balans te vinden tussen ons helemaal storten op ons leven hier en tegelijkertijd jullie op de hoogte houden en contact houden met Nederland. Sorry dat het soms zo lang duurt voordat we weer updaten. De beste manier om op de hoogte te blijven is via Facebook of via onze pagina op ons blog waar we onze (bijna) dagelijkse Facebook updates plaatsen.http://www.judieeline.blogspot.com/#!http://judieeline.blogspot.com/p/facebook-updates.html

De tijd vliegt omdat er zo veel gebeurd, zowel om ons heen als binnen in ons. We genieten nog steeds ontzettend en alles wat we meemaken is levensveranderend. Er komt veel op ons af in een korte tijd, en dat maakt het allemaal erg intensief. Het is soms een klein gekkenhuis, maar wel op een hele goede manier! Processen die ‘back home’ misschien maanden, of zelfs jaren, zouden duren, gaan we nu doorheen in een paar dagen of weken. Seizoenen veranderen ontzettend snel, zodra we een openbaring begrepen hebben of een nieuwe doorbraak in iets verwerkt hebben, staat er al iets nieuws op de stoep. We ondergaan een groeispurt, dat is zeker. De tijd om al die nieuwe en diepe dingen te verwerken ontbreekt soms, maar we leren nu steeds meer om die tijd wel vrij te maken, omdat dat zo belangrijk is. In een stad waarin er altijd wel iets gebeurd, een kerk die honderden opties heeft om jezelf te ontwikkelen en met een enorme studenten/vriendengroep waarbij er bijna iedere avond wel ergens een feestje of meeting is, is het soms makkelijk om alleen maar rond te rennen. En hoewel het heerlijk is om overal in te duiken, kan je alleen maar rennen als je ook af en toe de tijd neemt om stil te staan. Die momenten van stil zijn, reflecteren, verwerken en ons eigen hart aandacht geven zijn minstens net zo belangrijk!

Waar zijn we de afgelopen weken door heen gegaan? Een van de meest belangrijke dingen deze maand was relationship week. Dit betekende dat we 4 dagen zeer intensief onderwijs kregen over relaties. De nadruk lag vooral op ‘romantische relaties’ (van vriendschap naar verkering naar verloving naar huwelijk), maar veel van de dingen die we geleerd hebben zijn ook ontzettend toepasselijk voor alle soorten relaties, zoals vriendschappen. We leerden praktische principes over bijv. grenzen aangeven, guy-girl vriendschappen, de stappen in een relatie, brave communication (daar valt bijv. confrontatie onder) en de verhouding tussen vertrouwen en intimiteit. Het onderwijs was misschien wel het meest praktisch van het hele jaar tot nu toe, we hadden echt het gevoel dat we leerden ‘how to do life.’ We hoorden ook meningen/onderwijs die anders waren, of zelfs compleet tegenovergesteld, van wat we gewend waren in onderwijs over relaties. Een belangrijk onderdeel van Bethel is dat ze het belangrijker vinden om ons te leren HOE we moeten denken dan WAT we moeten denken. We vinden het mooi om te zien dat ze genoeg ruimte overlaten voor andere meningen, zelfs binnen het onderwijs van de school zelf. De meningen horen van mensen die we erg respecteren en die weten waar ze het over hebben heeft op sommige vlakken onze eigen meningen bij gesteld, of in ieder geval ons weer opnieuw aan het denken gezet. Is er ‘de ware’ of zijn er ‘many bests in God’? Is een relatie om uit te zoeken of je met hem gaat trouwen of zet je je hart op het spel als je te snel in een relatie stapt zonder te weten of het Gods plan is? Hoef je alleen maar achterover te leunen en te wachten tot God de ware op je pad brengt of moet je zelf actief op zoek? Interessante vragen waarop we steeds meer een genuanceerd antwoord op proberen te vormen.

Ook hebben we ‘freedom day’ gehad op school. Zoals de naam het al zegt, werden we op die dag nog meer vrijgezet om te staan in onze identiteit in God. Enorm krachtig en levensveranderend.

Ook kwamen gastsprekers Georgean en Winnie Banov langs. Die heel veel blijdschap met zich mee dragen en hebben vrijgezet. Dingen zoals dansen, crowd surfing, en Holy Spirit outbreaks gebeuren vaker en vaker. Niet alleen in onszelf maar ook in de school merken we verandering en dat er een enorme honger naar meer is. Mensen rennen naar het podium toe tijdens de prediking, en worden door God aangeraakt. Ook hoor je vaker mensen die goudstof op hun handen krijgen (ook tijdens worship nights thuis.) God & alles wat Hij geeft is zo goed!

Afgelopen dinsdag, de laatste schooldag van dit jaar, hadden we impartation day, waarbij Bill Johnson en veel andere staff members voor ons baden dat wij dezelfde zegeningen en favor zullen ontvangen als dat op hun leven ligt. Er zijn ook die dag hele bijzondere dingen gebeurd, het was alsof er elektriciteit vanuit de hemel kwam!

Voor mij, Eline, kwam deze maand ook een van de moeilijkste en meest intensieve weken sinds ik hier ben. Moeilijk, maar heel belangrijk. Ik werd erg geconfronteerd met een aantal angsten, onzekerheden en vragen die ik nog had. Soms kan het frustrerend zijn als je voor je gevoel weer door hetzelfde proces gaat of door dezelfde onzekerheden moet vechten. Maar wat we vaak vergeten is dat iedere keer wanneer je door zo’n proces gaat, je weer een diepere laag in gaat en dus ook een grote mate van vrijheid ontvangt. Groeien doet altijd pijn, maar het is een hoopvolle pijn, omdat je weet dat je er sterker uitkomt. Deze momenten waren zeker niet altijd leuk en ik heb een hoop tijd nodig gehad om naar m’n hart te luisteren en samen met God dingen te verwerken. Maar begrijp me niet verkeerd, het gaat juist heel goed met mij! Er was alleen een hele hoop aan de gang onder de oppervlakte, en ik stond het toe om het de tijd te geven om de Heilige Geest Zijn werk te laten doen in mijn hart. Ik merk nu dat ik sinds afgelopen week langzaam uit dat proces kom en er een nieuw seizoen aanbreekt, een seizoen waarin ik dieper met God ga dan ooit te voren. Dat is het allemaal waard!

De kerstvakantie is aangebroken, dat betekent 2,5 week van rust, dingen verwerken, leuke dingen doen, huiswerk bijwerken en lekker veel tijd met God doorbrengen. Kerst is een ‘big deal’ in Amerika, overal hangen lichtjes, worden Christmas carols gezongen en wenst men elkaar ‘merry Christmas’. Wij blijven in Redding tijdens kerst, terwijl bijna al onze vrienden naar huis gaan. Het is bizar hoe erg je gehecht kan raken aan mensen in zo’n korte tijd, we gaan onze vrienden en klasgenoten echt missen! Natuurlijk zouden we graag even naar huis vliegen om onze familie in onze armen te sluiten, bij te kletsen met onze vrienden en al onze enthousiaste verhalen te delen. Helemaal nu Eline op 9 december een neefje heeft gekregen, haar broer&schoonzus hebben een prachtige zoon gekregen: Timo! Maar ook al kan dat niet, we hebben jullie wel in ons hart en we maken gewoon goed gebruik van deze komende weken van rust!

We zouden het leuk vinden om van jullie te horen! Bijvoorbeeld door te mailen of door een reactie te plaatsen onder dit bericht. Als jullie voor ons willen bidden, zouden we dat enorm fijn vinden!

Voor ons allebei: een hele gezegende vakantie waarin we onze tijd goed besteden, een goede balans zullen hebben tussen ontspanning en nuttige dingen doen, tijd voor onszelf en tijd voor sociale dingen en tijd met God.

Voor Eline: Ik wil me geen zorgen maken over m’n missions trip, maar dat vind ik af en toe wel lastig als ik zie hoeveel geld ik nog nodig heb. Als jullie voor vrede en financiele voorziening zouden willen bidden zou dat fantastisch zijn!

Voor Judie: Ik heb nog wel wat moeite met mijn tijdsindeling, met huiswerk, stilletijd en dat soort dingen. (ik probeer een 2de jaars coach te krijgen die me daar mee kan helpen) Als jullie daarvoor zouden willen bidden, en dat ik verder diepe vriendschappen kan opbouwen met mensen van mijn revivalgroup. Als jullie daar zegen over zouden willen uitspreken, dat zou ik enorm waarderen! J

Bedankt voor het lezen en jullie betrokkenheid. We houden van jullie!
Judie&Eline
ps: We kunnen jullie giften heel goed gebruiken!
Ga naar https://missiontrips.ibethel.org/, daar staat 'give today', type Judie Feenstra of Eline Millenaar in en daar kun je met creditcard een betaling doen naar onze missions trip. Zie http://judieeline.blogspot.com/2012/11/elines-support-brief-voor-haar.html voor Eline's support brief met meer informatie over haar reis. Bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten